2011. szeptember 27., kedd

Misuta János: A cambridge-i töredék - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A cambridge-i töredékA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
A civilben üzemmérnök-közgazdász szerző regényének címe egy Cambridge-ben őrzött, töredékesen fennmaradt Kr. u. 940 körül keletkezett levélre utal, amelynek szerzője egy ismeretlen kazár-zsidó férfiú, aki III. Abdarrahmán kordovai kalifa (912-961) zsidó minisztere és háziorvosa, Haszdáj ibn Saprut érdeklődésére válaszolt. A hispániai zsidóság körében élt a legenda, hogy valahol keleten létezik Dávid király országa, ahol a zsidók saját törvényeik szerint, békében élnek, Haszdáj ibn Saprut pedig magas hivatalánál fogva tudomást szerzett a kazárok zsidó vallásáról, ezért a későbbi források szerint levelet intézett József kazár uralkodóhoz. Levelét a dunai bolgárok és a magyarok földjén keresztül juttatta el Józsefhez. Évszázadokkal későbbi, ma is vitatott eredetű másolatok József kagán válaszlevelét is megőrizték. Erre a félig legendás történetre alapozta Koestler is híres könyvét, A tizenharmadik törzset, melyben a kelet-európai zsidóság kazár eredete mellett érvelt. A témát feldolgozó regény több szálon fut. A 10. századi történelmi események és a nevezetes levél útja egy mai kutatástörténetbe ágyazódik. Egy lelkes magyar doktorandus disszertációt készül írni a témáról, koncepciója az, hogy a kazárok megsemmisítése a 20. századi holokauszthoz hasonló tudatos genocídium volt. Ám hamarosan nem pusztán a professzori féltékenységekkel és előítéletekkel, hanem a nyelvi nehézségekkel, a kutatás megszervezésének hatalmas feladatával is szembesül. Az olvasó előtt a fiatal kutató izgalmas munkája, a kordovai kalifátus élete, Haszdáj ibn Saprut levelének útja, valamint a kalandozásokat épp lezáró magyarok országa is feltárul. A sok tényanyagra épülő, kronológiával, bibliográfiával záródó regény cselekménye helyenként nehézkesen halad, nyelvi-stilisztikai tekintetben is olykor alatta marad a míves prózának, ám a történelmi érdeklődésű olvasóknak bátran ajánlható. ISBN: 978-963-89032-0-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 16:59
. Misuta János: A cambridge-i töredék - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése